Image of Yılmaz Erdoğan

Yılmaz Erdoğan

​Yılmaz Erdoğan (d. 5 Kasım 1967, Hakkâri), sinema ve tiyatro oyuncusu, yazar ve yönetmendir. Hakkari'de doğmuştur. Çocukluğu Ankara'da geçmiş, daha sonra İstanbul'a göç etmiştir.Lise eğitimini Ankara Aydınlıkevler Lisesi'nde tamamlamıştır ve bu mahallede büyümüştür. Bir Demet Tiyatro'daki kömürcü Feriştah karakterini buradaki bir kömürcüden aldığı söylentileri yaygındır. Bir Demet Tiyatro adlı dizideki, Mükremin Çıtır isimli karakter ile tanınırlığı çok büyük ölçüde artmıştır aynı zamanda bu dizinin senaristliğini de yapmıştır. Daha sonra kendisinin de aralarında bulunduğu BKM oyuncuları ile birlikte çok başarılı tiyatro oyunlarına imza atmıştır; özellikle Demet Akbağ ile iyi bir ikili oluşturmuşlardır. Daha sonra hem yazıp oynadığı hem de yönettiği Vizontele isimli filmi çekmiştir. Bu film çok büyük bir gişe başarısı yakalayarak, Türkiye'de en çok seyredilen film ünvanını - bir dönem için - elinde tutmuştur. Filmin çok beğenilmesi üzerine Vizontele:Tuuba ismiyle ikicisi de çekilmiştir. Son olarak Organize İşler adında bir sinema filmi çekmiştir. Erdoğan'ın ayrıca, "Kayıp Kentin Yakışıklısı" ve "Anladım" adında iki şiir kitabı ile oyun ve deneme kitapları da bulunmaktadır. Hatırla Sevgili dizisinde oynayan Defne rolüyle tanınan Belçim Bilgin Erdoğan'la evlidir.[1]


Read bio at tmdb | Read bio at Wikipedia
Born:
Nov 4, 1967 In Hakkâri, Turkey
Movie/TV Credits:
21
First Appeared:
In the movie Cebimde Kelimeler 1995-01-01
Latest Project:
Movie Money Trap 2019-02-01

Yılmaz Erdoğan Movies Filmography

Poster of Money Trap
Poster of Güzel Adam Süreyya
Poster of Love, Surreal and Odd
Poster of Pek Yakında
Filmography
Movie
Money Trap
Asım Noyan 2019-02-01
Movie
Shooting Once Upon A Time in Anatolia
2018-12-15
Movie
Güzel Adam Süreyya
Himself - Narrator 2018-02-09
Movie
Love, Surreal and Odd
2017-03-17
Movie
Sour Apples
Mayor Aziz Özay 2016-10-28
Movie
The Water Diviner
Major Hasan 2014-12-25
Movie
Words with Gods
(ep. "Sometimes Look Up - Kaboki") 2014-11-20
Movie
Pek Yakında
Himself 2014-10-02
Movie
The Butterfly's Dream
Behcet Necatigil 2013-02-22
Movie
Rhino Season
Akbar Rezai 2012-10-25
Movie
Once Upon a Time in Anatolia
Komiser Naci 2011-09-23
Movie
Neşeli Hayat
Rıza 2009-11-27
Movie
Asi RUH
2008-05-27
Movie
Haybeden Gercek Ustu Ask
Oyuncu 2007-01-01
Movie
Magic Carpet Ride
Asim Noyan 2005-12-22
Movie
Vizontele Tuuba
Deli Emin 2004-01-23
Movie
Bana Bir Şeyhler Oluyor
2003-12-05
Movie
Vizontele
Deli Emin 2001-02-02
Movie
Otogargara
1995-07-14
Series
Bir Demet Tiyatro
1995-01-14
Movie
Cebimde Kelimeler
Yılmaz Erdoğan 1995-01-01

Putlocker is the best site to watch movies online in 2020 free without signup. Watch Full Movies Online Free. Watch your favorite movies online free on Putlockers. Discover thousands of latest movies and watch series online.